Besplatna onlajn info sesija: kako domaćinstva postaju prozjumeri?

Foto: Centar za unapređenje životne sredine

Besplatna info sesija „Kako domaćinstva postaju prozjumeri?“, biće održana, 30. oktobra 2024. od 19 časova, u onlajn izdanju, saopštio je Centar za unapređenje životne sredine.

Tokom ove sesije, učesnici će imati priliku da saznaju sve što im je potrebno kako bi postali vlasnik solarne elektrane na krovu porodične kuće i počeli da ostvaruju uštede kroz manje račune za električnu energiju – kako da pravilno odrede snagu elektrane, kako funkcioniše obračun za prozjumere, i koji su konkretni koraci ka sticanju statusa „kupca-proizvođača“ i upisu u registar prozjumera. Takođe, razgovaraće se o državnim subvencijama koje mogu značajno da smanje troškove instalacije, kao i o novinama u Zakonu o energetici koje će direktno uticati na prozjumere.

Ova info-sesija je namenjena vlasnicima porodičnih kuća, ali i svima onima koji su zainteresovani za izgradnju solarne elektrane ili žele da saznaju više o mogućnostima korišćenja obnovljive energije u domaćinstvima.

Na info sesiju možete da se prijavite ovde.

Info sesiju će voditi Vladan Šćekić i Ivana Jovčić iz Centra za unapređenje životne sredine, uz podršku prozjumera Nenada Maričića, Miloša Đorića i Miloša Đukanovića.

Ne propustite priliku da saznate kako možete uštedeti, doprineti očuvanju planete i postati deo pokreta u kome učestvuju građani kao akteri u proizvodnji zelene električne energije za sopstvene potrebe.

Izvor: Centar za unapređenje životne sredine

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti