Krediti za investicione radove uz jemstvo „Gradskog stambenog”

Javno preduzeće „Gradsko stambeno” i Banka „Poštanska štedionica” potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji, najavljujući podršku stambenim zajednicama u Beogradu kroz finansiranje investicionih radova. Ovaj program kredita omogućiće stambenim zajednicama da realizuju neophodne rekonstrukcije, poput sanacije krovova, fasada, zamene liftova i drugih radova.

Aleksandar Jakšić, direktor „Gradskog stambenog”, istakao je da ovi krediti predstavljaju priliku za rešavanje dugogodišnjih problema u stambenim zgradama, dodajući da će „Gradsko stambeno” biti jemac i pružiti stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Pročitajte još:

“Krediti za stambene zajednice omogućiće finansiranje svih vrsta investicionih radova poput rekonstrukcije krovova, renoviranja fasada, ugradnje novih ili rekonstrukcije postojećih liftova, zamene drvenih merno-razvodnih ormara i slično. Više od 14.000 stambenih zajednica nalazi se u našem sistemu održavanja, a samo u protekle dve godine izvršili smo više od 300.000 intervencija. Aktivno smo radili na reorganizaciji „Gradskog stambenog” i drago mi je što su naši korisnici to prepoznali, te što svakog meseca u proseku više od 100 novih stambenih zajednica ulazi u naš sistem održavanja”, izjavio je Jakšić.

Banka „Poštanska štedionica” omogućava jednostavan pristup kreditima, što će unaprediti infrastrukturu i životne uslove u Beogradu. Upravnici stambenih zajednica mogu od 14. oktobra podnositi zahteve za finansiranje potrebnih radova kroz ovaj program.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti