Čačak – Do sredine oktobra novi javni poziv za unapređenje energetske efikasnosti

Na tribini pod nazivom „Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele?’’, građani Čačka imali su priliku da se informišu o benefitima ulaganja u energetsku efikasnost i novom javnom pozivu koji će biti raspisan do sredine oktobra.

Ovaj događaj organizovali su Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Čačak, a za subvencije koje građani mogu da iskoriste za unapređenje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima, ove godine obezbedili su ukupno 52,5 miliona dinara.

U zavisnosti od paketa mera, moguće je ostvariti subvencije do 65 odsto ukupne vrednosti energetske sanacije.

Grad Čačak je u poslednje tri godine, u saradnji sa Ministarstvom, izdvojio oko 200 miliona dinara za podršku građanima za sprovođenje mera energetske efikasnosti.

Pročitajte još:

Kako je na tribini istaknuto, prošle godine 267 domaćinstava dobilo je podsticajna sredstva među kojima je najveće interesovanje za zamenu fasadne stolarije i kotlove na gas ili pelet.

Projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane“ sprovodi se u saradnji sa Svetskom bankom u okviru koga će više od 50.000 domaćinstava u Srbiji dobiti subvencije do kraja 2027. godine. Subvencije su u ovoj godini dostupne za građane u 137 lokalnih samouprava a javni pozivi su već raspisani u više od 60 gradova i opština.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti