U Visokom sutra regionalna konferencija „Hum (Balkan) Investment Energy Summit“

Foto: Promo

Regionalna konferencija „Hum (Balkan) Investment Energy Summit”- „Konferencija o obnovljivim izvorima energije (OIE), energetskoj efikasnosti i zaštiti okoline”, biće održana sutra na lokalitetu „Bosanskih piramida – Park Ravne 2”– Visoko.

Nakon otvaranja konferencije prvi panel će biti posvećen zakonodavnom okviru u BiH i direktivama EU (Uredba EU o mehanizmu za prilagođavanje granice ugljenika – CBAM). Zatim će biti reči o stanju domaćih i stranih investicija u BiH i mogućnosti investiranja u OIE, novinama koje nosi novi energetski zakon, energetskoj efikasnosti malih i srednjih preduzeća i lokalnih zajednica, energetskoj tranziciji u BiH i finansiranju, razvoju tržišta električne energije, ESG izveštavanju, podršci MSP u energetskoj tranziciji u Kantonu Sarajevo i drugih.

Pored najuspešnijih kompanija, učešće u događaju će uzeti i privredne Komore, institucije, investitori, ambasade i njihovi privredni i razvojni odeli, predstavnici lokalnih zajednica, finansijskog sektora i drugi, tako da će ovo biti jedan od značajnijih događaja, posle otvaranja teniskog kompleksa i turnira na kojima je učestvovao i prvi reket sveta, Novak Đoković.

Nakon prezentacija i panel diskusija konferencije, predviđeni su i B2B poslovni razgovori, druženje i umrežavanje između učesnika događaja, kao i obilazak parka i tunela.

Pročitajte još:

Ovaj događaj organizuje Udruženje privrednika Drvni klaster Bosne i Hercegovine “Namještaj i drvo” sa sedištem u Sarajevu i agencija i Business Club “EventExpo – KiK BiH sa partnerima: Spoljnotrgovinskom komorom BiH, Privrednom komorom FBiH, “Arheološkim parkom Bosanska piramida Sunca“ sa dr. Osmanagićem, Diaspora Investom, Akademskom zajednicom, Ustanovom za stručno obrazovanje WMTA Banja Luka, Ministarstvom energetike FBiH, Ministarstvom finansija BiH, Većem stranih investitora, FIPA (Agencija za unapređenje stranih investija u BiH), Unijom lokalnih zajednica Zapadnog Balkana, Razvojnim agencijama, udruženjima privrednika i poslodavaca u BiH, Investicijskim fondovima, komercijalnim i razvojnim bankama, kompanijama, medijskim kućama i drugi.

Na konferenciji „Hum (Balkan) Investment Energy Summit“ učestvuje i kompanija MT-KOMEX BH.

Podsećamo, u sklopu projekta “Hum Investment Energy Summit“ na lokalitetu “ Kamene kugle” Zavidovići, u julu je održana likovna kolonija i deo poslovne konferencije ovog projekta.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti