Počinje promenljivo vreme u Srbiji

Foto-ilustracija: Pixabay (atya_1)

Beograd je ovog jutra najtopliji grad u Srbiji, kao što je bila situacija i sa prethodnim merenjima, sa izmerenih 25 stepeni u 6 časova. Nasuprot tome, najniže temperature zabeležene su u Sjenici, gde je izmereno svega 13 stepeni, dok su Sombor, Novi Sad, Kikinda i Loznica izmerili 22 stepena.

Tokom dana u Srbiji će prevladavati promenljivo oblačno vreme, sa sunčanim intervalima. Maksimalne temperature će se kretati do 35 stepeni, uz nestabilno vreme, čak i kišu i grmljavinu u nekim delovima zemlje.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na vremenske nepogode koje se očekuju od danas pa sve do 21. avgusta. Pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetrovi predviđeni su u zapadnim, južnim, centralnim i severnim delovima zemlje tokom narednih dana. Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno će duvati jak jugoistočni vetar, koji će uveče u severozapadnim delovima Srbije preći u severni i severozapadni.

Pročitajte još:

Beograd će zadržati toplo vreme sa promenljivom oblačnošću i sunčanim periodima. Najniža temperatura u glavnom gradu kretaće se između 21 i 25 stepeni, dok će maksimalna biti oko 34 stepena.

Meteorolozi predviđaju da će toplotni talas polako slabiti narednih dana, ali će nestabilnost rasti. Početkom naredne nedelje, vreme će biti sparno i promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih perioda, kao i lokalne pljuskove sa grmljavinom koji mogu doneti obilnije padavine, grad i jak vetar, kako prenosi i RTS.

Biometeorološka prognoza upozorava na moguće tegobe koje promenljivo vreme može doneti, posebno kod osoba koje već imaju zdravstvene probleme – simptomi poput nesanice i bolova u mišićima najčešće su tegobe prilikom ovakvog vremena.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti