Uz Charge&GO sigurno putovanje Evropom

Foto: Charge&GO

Dobro rasprostranjena mreža punjača predstavlja preduslov za sigurno i bezbedno putovanje električnim vozilom. Strateški dobro locirani punjači duž auto-puteva, prometnih saobraćajnica i u gradovima olakšavaju vozačima planiranje putovanja. Uz mobilnu aplikaciju koja omogućava brzu i laku pretragu elektropunjača, a zatim i plaćanje sesija punjenja, svako putovanje postaje pravo uživanje. Charge&GO se trudi da svojim korisnicima olakša putovanje, kako u Srbiji, tako i širom Evrope. U kompaniji intenzivno rade na širenju mreže punjača kako bi spremno dočekali letnju sezonu i turiste koji će električnim automobilom putovati na more. Novi DC punjači su spremni i u funkciji i lako se mogu pronaći na aplikaciji Charge&GO.

Nedavno je u rad pušten punjač jačine 60 kilovata koji se nalazi na parkingu BIG šoping centra u Rakovici. U planu je i instalacija još nekoliko punjača koji će se, takođe, nalaziti na parkinzima BIG šoping centara širom Srbije. Tu su i punjači na OMV pumpama. Na obilaznici kod Surčina dostupan je punjač snage 120  kilovata, dok se sa druge strane autoputa, takođe na OMV pumpi, nalazi elektropunjač snage 150 kilovata. Do kraja godine se očekuje da broj punjača bude značajno uvećan a veliki doprinos tom napretku daće upravo kompanija Charge&GO.

U FOKUSU:

Kako do punjača u inostranstvu

Kada je reč o putovanjima u inostranstvo, korisnicima aplikacije Charge&GO dostupno je više od 400.000 punjača koji su deo Hubjecta, najveće evropske e-roming mreže. Sam postupak pristupa ovim punjačima je veoma jednostavan, pa korisnici putem mape, RFID kartice i aplikacije mogu da pokrenu punjenje. Na brz i jednostavan način korisnik će pronaći najbliži punjač u inostranstvu. Klikom na ikonicu željenog punjača otvara se navigacija koja detaljno pokazuje put do tražene lokacije. Za korišćenje ovih usluga neophodno je potpisati ugovor, a procedura je veoma pojednostavljena. Potrebno je uputiti zahtev za ovu uslugu na podrska@chargego.rs.

Nakon potpisivanja ugovora korisnik će odmah prilikom napuštanja naše zemlje imati dostupnu mapu, krcatu AC i DC punjačima širom Evrope. Uz širenje mreže punjača, kompanija Charge&GO proširuje dostupnost svoje aplikacije i izvan granica naše zemlje. Zato su kreirali multijezičnu i multivalutnu platformu koja podržava i različitu regulativu na pojedinačnim tržištima. Vozači električnih automobila sada neće morati da menjaju aplikacije kada prelaze iz jedne zemlje u drugu, već će koristiti samo Charge&GO, koja je jednostavna za upravljanje i u skladu sa svim propisima na svakom od tržišta na kojem nude usluge.

Foto: Charge&GO

Šta je Charge&GO?

Charge&GO je prva regionalna platforma i mobilna aplikacija sa mrežom punjača koja omogućava brzo i jednostavno punjenje električnih vozila. Platforma pruža vozačima električnih vozila efikasnu uslugu punjenja, dok se svaka sesija naplaćuje automatski sa formiranog naloga. Korisnici platforme na svom nalogu mogu da pogledaju detaljan prikaz svih izvršenih sesija punjenja, kao i izvršenih naplata i dopuna na nalogu. Uz to, za bilo kakvu vrstu pomoći i rešavanja nedoumica u svakom trenutku je dostupan Charge&GO korisnički centar.

Priredila: Milica Radičević

Tekst pročitajte u Magazinu Energetskog portala  AGOSOLARNA ENERGIJA I OIE.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti