Raspisan Javni poziv za krave za uzgoj teladi za tov

Photo-illustration: Unsplash (Matteo Di Iorio)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisalo je javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov i trajaće do 30. avgusta 2024. godine.

Kako se navodi, pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu, pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje, i to za kravu oteljenu u periodu od 1. aprila 2023. godine do 31. marta 2024. godine.

Podnosilac može da podnese samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje u toku trajanja javnog poziva i, a za isto grlo zahtev može da podnese jednom za jednu kalendarsku godinu.

Pročitajte još:

Ostvarivanje prava na podsticaje za za krave za uzgoj teladi za tov se pokreće izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca zahteva, u onlajn formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar, odnosno na portalu ePodsticaji, a koji se potpisuje registrovanom šemom elektronske identifikacije visokog nivoa pouzdanosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje elektronski dokument, elektronska identifikacija i usluge od poverenja u elektronskom poslovanju.

Aktuelna verzija Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov, dostupna je ovde.

Tekst Javnog poziva možete preuzeti ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti