Potrebna obnova registracije gazdinstava pre podsticaja za poljoprivrednike

Foto-ilustracija: Unsplash (giga-goriashvili)

Pre podnošenja zahteva za subvencije, potrebno je da poljoprivredni proizvođači obnove registraciju svojih poljoprivrednih gazdinstava u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava za tekuću godinu.

Time ispunjavaju jedan od osnovnih uslova za ostvarivanje prava na subvencije u poljoprivredi i ruralnom razvoju, navodi se u saopštenju Uprave za agrarna plaćanja.

Postupak obnove registracije pokreće se putem eAgrar-a. Na portalu eAgrar potrebno je izabrati opciju „Obnova poljoprivrednog gazdinstva“ (https://erpg.eagrar.gov.rs/).

Nakon provere podataka upisanih u elektronski Registar, klikom na dugme „Podnesi zahtev za obnovu“ završava se obnova gazdinstva za tekuću godinu.

Pročitajte još:

Poljoprivredni proizvođači koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji treba redovno da proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprava i prihvate i preuzmu rešenja, koja time postaju pravosnažna i izvršna, jer se na taj način obezbeđuje isplata sredstava. Ukoliko nemaju primedbe, mogu se odreći prava na žalbu saglasno Uputstvu za odustanak od žalbi.

Dodatne informacije su dostupne i na zvaničnim veb prezentacijama Uprave za agrarna plaćanja (uap.gov.rs) i eAgrar-a (eagrar.gov.rs).

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti