Uz Luxen Solar do zdravije životne sredine

Foto: Luxen Solar

Živimo u vremenu u kome se suočavamo sa velikim globalnim izazovima da sprečimo dalje zagađenje životne sredine i da obezbedimo zdravu i ekološki čistu životnu sredinu. Dužnost je svakog pojedinca da doprinese ovom cilju, ali i svake kompanije, bez obzira na industriju.

Luxen Solar, kao kompanija u oblasti obnovljivih energija, ne samo da proizvodi solarne panele najnovije generacije koji omogućavaju brz i efikasan prelazak na čistu energiju, već se istovremeno trudi da na svaki način dodatno doprinese globalnom cilju očuvanja životne sredine, u skladu sa 17 Globalnih ciljeva za održiv razvoj Ujedinjenih nacija, REACH propisa i RoHS direktiva.

Priznanja za očuvanje životne sredine

U oblasti očuvanja životne sredine kompanija Luxen Solar 2023. godine dobila je tri odlikovanja. Najviše priznanje države za doprinos razvoju zelene industrije, priznanje za poseban doprinos u procesu zelene proizvodnje i priznanje za inteligentnu transformaciju i proizvodnju.

Jedan od glavnih zagađivača u proizvodnim pogonima su hemikalije.

– Kao kompanija koja ima sopstvenu fabriku, posebno obraća pažnju na očuvanje zdravlja radnika i životne okoline gde proizvodi panele. Jedan od glavnih zagađivača u proizvodnim pogonima su hemikalije. Luxen Solar se striktno pridržava RoHS direktive o ograničenju upotrebe opasnih supstanci u električnoj i elektronskoj opremi kao i REACH propisa Evropske unije o registraciji, proceni, odobrenju i ograničenju hemikalija, te stoga zahteva i pridržavanje istih od strane svojih dobavljača sa obavezom dostavljanja izveštaja da proizvodi koje od njih nabavlja nemaju opasne supstance u sebi, ni po zdravlje radnika, ni po životnu sredinu – navode iz kompanije i dodaju – u svojim naporima kompanija, uzima u obzir sve aspekte relevantne za zaštitu životne sredine i održivog razvoja, uključujući upravljanje energijom i resursima, kontrolu kvaliteta, bezbednost podataka i informacija, uticaj proizvodnje na okolinu, poslovnu etiku, recikliranje i upotrebu reciklabilnog materijala, upravljanje otpadnim vodama, poštovanje ljudskih prava, društvenu odgovornost i druge aspekte vezane za očuvanje životne sredine i održivog razvoja u skladu sa nacionalnim i EU regulativama.

U FOKUSU:

„Zelena“ fabrika

Foto: Luxen Solar

U okruženju fabrike Luxen Solar postavljene su solarne ulične svetiljke i PV nadstrešnice za punjenje električnih automobila i skutera zaposlenih. Godišnja proizvodnja nadstrešnica ekvivalentna je uštedi od skoro 57 tona CO2, ili recimo kao korišćenje 13 putničkih vozila tokom jedne godine ili skoro 20 tona recikliranog otpada umesto deponovanog.

PV nadstrešnice za punjenje električnih automobila i skutera zaposlenih.

Solarna krovna instalacija sa TOPCon najsavremenijim modulima najnovije tehnologije LECO (laserom poboljšane kontaktne optimizacije) doprineće uštedi od 246 tona CO2, 120.000 kg spaljenog uglja godišnje ili 85 tona recikliranog otpada umesto deponovanog.

Nova 210 mm proizvodna linija, kojom upravlja veštačka inteligencija, koju karakteriše visoka preciznost, brzina i pametna obrada podataka, praćenje 24 sata i kontrola kvaliteta, omogućava povećanje brzine proizvodnje za 30 odsto i efikasnost korišćene opreme za preko 10 odsto.

Luxen Solar

Tekst u celosti pročitajte u Magazinu Energetskog portala OČUVANJE PRIRODE.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti