Fond za lokal finansira i projekte za smanjenje rizika od klimatskih promena

Iz Fonda za lokalne samouprave, koji iznosi 490 miliona dinara, odobrena su sredstva za 77 projekata – za bolju infrastrukturu, razvoj eUprave, organizaciju kulturnih, turističkih i drugih manifestacija, preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda.

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić prisustvovao je juče svečanosti povodom završetka radova na obnovi gradskog trga u Gadžinom Hanu, čija je rekonstrukcija finansirana iz Fonda za lokal u 2018. godini.

Ružić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u poslednje dve godine konačno u prilici da odgovori na potrebe opština, a kao primer je naveo gradski trg u Gadžinom Hanu, za koji je rukovodstvo ove opštine zatražilo sredstva u iznosu od približno 20 miliona dinara iz pomenutog fonda.

Građani će sada imati uređeni trg sa novim sadržajima, što će učiniti lepšim i reprezentativnim ovaj deo opštine i unaprediti kvalitet života građana, istakao je ministar.

On je naglasio da je finansiranje projekata lokalnih samouprava nastavljeno i ove godine i da je opredeljeno još više sredstava, ukazavši na to da je Ministarstvo obezbedilo 50 odsto veći fond i da konačno može da pomogne opštinama u konkretnim projektima.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti