Počela akcija zamene oštećenih i dotrajalih kontejnera na Savskom vencu

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” započelo je akciju zamene oštećenih i dotrajalih kontejnera na teritoriji opštine Savski venac.

Foto: Grad Beograd

Akciju su ispratili predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i direktor „Gradske čistoće” Marko Popadić.

Tokom noći zamenjena su 132 kontejnera, a danas će biti zamenjene i postavljene 42 nove betonske kante.

Vujovićeva je pohvalila saradnju sa JKP „Gradska čistoća” i dodala da je sa direktorom ovog preduzeća dogovoreno da se pojača i angažovanje ekipa „Gradske čistoće” na opštini Savski venac.

„Svakodnevno razgovaramo sa građanima i uvažavamo njihove predloge.

Kontejneri na određenim lokacijama su bili u lošem stanju, a nedostajale su i đubrijere što je ovom akcijom rešeno“, rekla je Irena Vujović.

Ona je naglasila da su potrebe građana na prvom mestu i dodala da opština uvek sugeriše JKP „Gradska čistoća” šta je to što još može da se uradi kako bi se efikasnije održavala higijena na teritoriji Savskog venca, a građanima obezbedili kvalitetniji uslovi za život.

Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća”, istakao je da je od marta do danas uklonjeno i zamenjeno oko 1.500 sudova za komunalni otpad.

„Naš cilj je da sistem u prikupljanju i odvoženju otpada stalno unapređujemo u svim delovima grada.

U komunikaciji sa sugrađanima i radom na terenu trudimo se da obezbedimo dovoljan broj sudova za odlaganje otpada, što danas i činimo na opštini Savski venac“, rekao je Popadić.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti