80 novih parking mesta u krugu Zdravstvenog centra u Užicu

Foto: Grad Užice

Završena je izgradnja parkinga u krugu Zdravstvenog centra u Užicu.

Po rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, ovaj parking kapaciteta 80 mesta, urađen je kako bi se rešio višegodišnji problem koji su pacijenti i zaposleni u Centru imali zbog nedostatka parking mesta.

Sredstva za izgradnju su, osim Grada Užica i Zdravstvenog centra, donirali i firma Transkop Čajetina, koja je uradila sve pripremne radove, i užička Niskogradnja koja je postavljala ivičnjake i uradila asfalterski deo posla.

Foto: Grad Užice

Gradonačelnik je podsetio i da je u gradskom budžetu za narednu godinu odvojeno 50 miliona dinara, a isto toliko će biti izdvojeno i u budžetu za 2021. godinu, za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Zdravstvenog centra, koju će sa 20 miliona evra finansirati država. Ta rekonstrukcija će umnogome doprineti boljem i efikasnijem funkcionisanju Zdravstvenog centra, ali će, kako navodi gradonačelnik, i omogućiti bolje uslove lečenja svim pacijentima.

Trenutno se završava projektna dokumentacija za rekonstrukciju prijemno-urgentne službe i trauma centra što je takođe finansirao Grad sa 3,2 miliona dinara. S obzirom na to da se očekuje da dokumentacija bude gotova do kraja februara naredne godine, tada će biti i započeti radovi.

Izvor: Grad Užice

 

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti