Uređuje se „Durmitorski prsten“

Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore

U okviru projekta razvoj panoramskih puteva Crne Gore u toku je uređenje panoramskog puta „Durmitorki prsten„.

Durmitorski prsten, zapravo, kružni put oko Durmitora predstavlja najatraktivniji deo turističke ponude NP „Durmitor“. Dug je 80 km i prolazi kroz srce durmitorskog masiva i predele netaknute prirode.

– Upravo je u završnoj fazi postavljanje turističke signalizacije za koju smatramo da je trebala biti postavljena i ranije pa nam turisti ne bi lutali Durmitorom, takođe ćemo uraditi promotivnu mapu na više stranih jezika, pripremamo audio vodič za kompletnu rutu a urađen je glavni projekat za uređenje 16 lokacija za odmor što uključuje postavljanje klupa, stolova, info tabli i uređenje parking prostora ali sve će se raditi u skladu sa ambijentom i neće se narušavati priroda, kazala je Anka Kujović iz Ministarstva turizma i održivog razvoja za Radio Crne Gore.

Ona je dodala da će deo radova biti završen tokom jeseni a deo naredne godine, u svakom slučaju za sljedeću turističku sezonu imaćemo nešto novo u ponudi panoramskog puta „Durmitorski prsten„.

Master planom razvoja turizma do 2020 godine predviđeno je da se Crna Gora umreži panoramskim putevima, da se poveže turistička ponuda severa i juga u cilju podsticanja rasta turističkog prometa u oblastima koje imaju izuzetne ali još nedovoljno iskorišćene potencijale a povećanje turističkog prometa stimulisaće razvoj poljoprivredne proizvodnje i obezbediti dodatne prihode za lokalno stanovništvo očekuju u Ministarstvu turizma i održivog razvoja.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti