Pet dinara od svake prodate limenke za osobe sa smetnjama u razvoju

Foto: Promo

Recan fondacija, Ball Beverage Packaging Europe i Beer Fest ove godine prvi put organizuju humanitarnu ekološku akciju, u okviru koje će od svake prodate limenke biti  izdvojeno 5 dinara za programe podrške članovima udruženja „Živimo zajedno”, koji su usmereni na reciklažu.

„Posetioci festivala već godinama uspešno recikliraju i brinu o životnoj sredini. Ove godine idemo korak dalje i raduje nas što ćemo kroz reciklažu moći da pomognemo onima kojima je to zaista neophodno. Recan fondacija već 12 godina sarađuje sa udruženjem „Živimo zajedno” u oblasti reciklaže limenki, jer se udruženje delom finasira od prodaje sekundardnih sirovina. „Živimo zajedno” uključuje svoje korisnike u prikupljanje amabalaže, a sva tako dobijena sredstva ulažu u vođenje i aktivnosti centra”, istakla je Jelena Kiš iz Recan fondacije.

Zahvaljujući donaciji kojom se izdvaja 5 dinara od svake prodate limenke, svi posetioci ovogodišnjeg Beer Festa će osim motiva da uživaju u odabranom napitku i recikliraju, imati i dodatan, humanitaran, motiv da svoje omiljeno piće kupe u limenci. Akcija se sprovodi uz podršku Grada Beograda.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti