Drugo izdanje Belgrade Food Show – sajma i konferencije visokokvalitetne hrane („specialty food“) u Jugoistočnoj Evropi, održaće se 10. i 11. oktobra, od 9 do 20 časova, u Belexpocentru u Beogradu.
Belgrade Food Show je jedinstveni biznis događaj – kombinacija sajma visokokvalitetne hrane i pića, edukativne konferencije i prilike za susrete s kupcima. Asocijacija za promociju srpske hrane, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu organizuje ovaj dvodnevni događaj s ciljem da Srbiju pozicionira kao lidera u regionu Jugoistočne Evrope u ovoj industriji.
Ulaz na sajam za sve posetioce je besplatan.
Događaj će okupiti domaće i strane kupce, regionalne proizvođače i distributere visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Na konferenciji će, kroz učešće eminentnih evropskih i domaćih stručnjaka i kompanija, moći da se sazna više o novim svetskim i regionalnim trendovima i načinu poslovanja na različitim tržištima.
U okviru Belgrade Food Show-a, drugog dana će se održati panel diskusija pod nazivom „Organska proizvodnja – novi horizonti srpske poljoprivrede“ koja će se baviti temama kako pospešiti i razviti organsku proizvodnju u Srbiji, šta je sve neophodno od uslova za započinjanje organske proizvodnje i da li organska proizvodnja može pomoći daljem razvoju domaće poljoprivrede i mnogim drugim.
Učesnici ovog panela su: Branislav Raketić iz Ministarstva Poljoprivrede, Ina Radanović iz kompanije Bio Panon, Mihailo Janković iz Nectar-a, Ivana Simić iz Nacionalnog udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, Prof. Dr Slobodan Milenković sa Fakulteta za Biofarming Bačka Topola i Veljko Jovanović iz Privredne komore Srbije.
Svi posetioci Belgrade Food Show sajma moći će tokom trajanja festivala:
- da probaju specijalni business brunch meni koji pripremaju kuvari renomiranih hotela sa pet zvezdica;
- da se priključe masterklasu o temi „Uparivanje sireva i vina od srpskih autohtonih sorti grožđa“ koji će voditi Vuk Vuletić, najbolji somelijer Srbije (2017) i najbolji somelijer Balkana (2018), a gde će imati priliku da se upoznaju sa reprezentativnim primercima vina od autohtonih i novonastalih srpskih sorti grožđa;
- da prisustvuju predavanju „Sve što ste želeli da znate o dijetama ali ste bili previše gladni da pitate“ u okviru kojeg će se nutricionistkinja baviti suštinom uspešnog vođenja zdravog i aktivnog života, i ukazivati na istine i zablude o dijetama i ishrani;
- da se priključe radionici „Da li vam je potreban detox?“ na kojoj će imati mogućnost da se detaljnije upoznaju sa benefitima detox programa;
- da slušaju predavanje „Tajne sirove kuhinje“, koje pokriva raznovrsne teme, od zdravog života, pa do pripreme zdravih deserta i sirovih kolača, a koje između ostalog, rešava jednu od najvećih životnih misterija – kako uživati u slatkom bez griže savesti, uz degustaciju i da prisustvuju i učestvuju u okruglom stolu „Među nama, šta jedeš između dva obroka?“ koji će se na različite načine baviti zdravim životom.
Detaljne informacije možete pogledati na sajtu: www.belgradefoodshow.rs