Radovi na izgradnji kolektora u Subotici biće završeni do kraja juna 2016. godine

subotica.rs kolektor

Predstavnici grada Subotice, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i GP „Graditelj NS“ obišli su radove na izgradnji Kolektora II, koji se izvode u okviru realizacije Projekta unapređenja vodnih sistema grada Subotice, saopšteno je iz grada Subotice.

Gradonačelnik Subotice gospodin Jene Maglai izjavio je da su radovi na izgradnji Kolektora II na Trgu kralja Tomislava završeni pre predviđenog roka, a da je do sada izvršeno oko 95 odsto radova na Kolektoru II. On je istakao i da se očekuje da će svi radovi biti završeni do kraja aprila 2016. godine, umesto do kraja decembra, kako je planirano. Naveo je i da su završeni radovi na izgradnji Kolektora VII, na izgradnji Centralnog magistralnog vodovoda izvedeno je 98 odsto radova, a polovina radova je završena na povezu Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda. Dodao je da se očekuje da će svi radovi biti završeni do kraja juna 2016. godine.

Gospodin Maglai je istakao i da je 8. februara 2016. godine javno oglašen tender Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za izgradnju postrojenja za kondicioniranje, rezervoara i crpne stanice na drugom Centralnom kompleksu vodosnabdevanja grada – Vodozahvatu II. Dodao je da je vrednost projekta preko 3 miliona evra.

Podsetimo, radovi na izgradnji Centralnog magistralnog vodovoda u Subotici započeli su u aprilu 2015. godine, a ugovor za realizaciju projekta potpisan je krajem septembra 2014. godine. Ugovorom je predviđeno da radovi na izgradnji Kolektora II, Kolektora VII i Centralnog magistralnog vodovoda u Subotici budu završeni za 23 meseca. Vrednost ovog projekta iznosi nešto više od 5,1 miliona evra, a realizovaće se u tri faze. Izgradnja ova dva kolektora i centralnog vodovoda deo je „Projekta unapređenja vodnih sistema grada Subotice“ koji se finansira uz pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Prva etapa radova obuhvata izgradnju Kolektora II, Kolektora VII i Centralnog magistralnog vodovoda; druga izgradnju vodovoda u Lošinjskoj ulici i povezanog kraka, a treća izgradnju fabrike vode „Vodozahvat II“. Krajem 2017. godine trebalo da budu završeni svi projekti koji se tiču magistralnog vodovoda u Subotici, a ukupna vrednost radova iznosi 25 miliona evra.

Sandra Jovićević

foto: subotica.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti