Počela kampanja „Budi šampion! Baci otpad na pravo mesto“ u Crnoj Gori

Photo: Pixabay

U Crnoj Gori je počela ekološka kampanja „Budi šampion! Baci otpad na pravo mesto“ koja za cilj ima podizanje svesti građana o značaju pravilnog odlaganja otpada.

Kako se navodi u saopštenju, kampanja je dizajnirana u edukativno informativnom kontekstu i kao takva usmerena je ka postizanju cilja u oblikovanju javnog mnjenja u svrhu podizanja svesti građana svih starosnih struktura o značaju pravilnog odlaganja otpada. Kampanja će trajati dva meseca, a tokom ovog perioda biće postavljene promotivne instalacije na bilbordima na osamdeset najprometnijih lokacija u centralnom i severnom delu Crne Gore, kao i sistem informativnih i tabli upozorenja na području NP „Skadarsko jezero“ na lokacijama koje su u toku pripreme projekta identifikovane kao najugroženije otpadom.

Takođe, kampanju će podržati i domaći lanci supermarketa kako bi se smanjilo korišćenje plastičnih kesa, a biće izvedeno i ispitivanje stanovništva u cilju identifikacija navika i načina odlaganja otpada, nivoa svesti o prepoznavanju ekoloških pretnji od neadekvatnog odlaganja otpada, mišljenja o uticaju zagađenja na opštu sliku o Crnoj Gori, kao i načina razmišljanja o ličnoj odgovornosti za rešavanje problema životne sredine.

Kampanju sprovode Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

izvor: rtcg.me

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti