Ne plačem, samo sečem luk – ovaj izgovor postoji odavno. Zahvaljujući naučnicima ljudi će morati da počnu da se suočavaju sa svojim emocijama umesto da za to krive namirnicu koja tera suze na oči.
Luk Sunion razvili su naučnici Bajera nakon tri decenije ukrštanja i ne radi se o genetski modifikovanom proizvodu, objasnila je nemačka kompanija na svojoj internet stranici.
Luk koji ne tera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi.
S obzirom na to da Sunion nije previše “intenzivan”, moguće ga je jesti i svežeg. Kompanija ipak ne navodi da li nakon konzumiranja potpuno izostaje neprijatan zadah, pa za sada treba držati u pripremi koje pakovanje mentol bombona.
Najnovija namirnica možda će poslati u penziju niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočara do posebnih noževa.
Izvor: Hina