Newsletter

* obavezno polje

Date

jun 04 2024
Expired!

Time

All Day

KONFERENCIJA POSVEĆENA UNAPREĐENJU ENERGETSKE EFIKASNOSTI U INDUSTRIJI

Nemačko-srpska privredna komora, uz pokroviteljstvo Ministarstva za ekonomiju i zaštitu klime Savezne Republike Nemačke, organizuje stručnu konferenciju pod nazivom „Primena obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih rešenja u industriji u Srbiji i Bosni i Hercegovini“. Konferencija će se održati u utorak, 4. juna 2024. godine, sa početkom u 10 časova (početak registracije od 09.30 časova), u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Stručna konferencija će okupiti eksperte iz Nemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine s ciljem predstavljanja najnovijih tehnologija i rešenja u ovoj oblasti, kao i razmene znanja o primeni energetski efikasnih mera u industriji.

U poslednjih nekoliko godina, Srbija je ostvarila značajan napredak u primeni obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih rešenja, naročito u industrijskom sektoru. Povećana ulaganja u solarne i vetroelektrane, kao i u biomase i hidroenergiju, rezultirala su većom diverzifikacijom energetskog portfolija zemlje. Pored toga, sve više industrijskih kompanija uvodi energetski efikasne tehnologije, smanjujući tako svoje operativne troškove i negativan uticaj na životnu sredinu.

Međutim, i pored ovih pozitivnih trendova, Srbija se i dalje suočava sa izazovima, poput potrebe za dodatnim investicijama, unapređenjem zakonskog okvira i jačanjem svesti o značaju energetske efikasnosti. Upravo zbog toga, stručne konferencije i saradnja sa međunarodnim partnerima igraju ključnu ulogu u daljem razvoju ovog sektora.

Tokom konferencije, učesnici će imati priliku da saznaju više o značaju primene energetski efikasnih mera u industriji, zakonskim okvirima, trenutnom stanju i potencijalima tržišta, kao i o prednostima obnovljivih izvora energije. Nemačke kompanije će predstaviti svoje najnovije tehnologije i rešenja, pružajući tako jedinstvenu priliku za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i razmenu znanja.

Prijave za konferenciju su moguće do petka, 31. maja 2024. godine. Za dodatne informacije možete se obratiti projektnoj menadžerki Nemačko-srpske privredne komore Tari Jevremović putem mejla jevremovic@ahk.rs.

Energetski portal