ALEKSANDAR ANTIĆ I LI MANČANG: Neophodno je intezivirati saradnju Kine i Srbije, naročito u oblasti rudarstva i energetike (FOTO)

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je ujedno i nacionalni koordinator Mehanizma saradnje Kina + 16 zemalјa centralne i istočne Evrope (CIEZ), sreo se danas sa ambasadorom NR Kine u Beogradu, Lijem Mančangom (Li Manchang).

Ministar i ambasador složili su se da je prioritet da se dodatno intenziviraju privredna i ekonomska saradnja između NR Kine i Republike Srbije.

Tradicionalno prijatelјstvo između dve zemlјe daje snažnu podršku novim investicijama, razvoju privrednih aktivnosti, uvećanju trgovinske razmene, kao i unapređenju saradnje u svim oblastima društvenog života.

Tokom sastanka, konstatovan je napredak na realizaciji Paket projekta Kostolac, i razmatrane su mogućnosti za realizaciju saradnje na novim projektima u oblasti rudarstva i energetike.

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Takođe se razgovaralo o predstojećem sastanku nacionalnih koordinatora NR Kina – CIEZ, u funkciji pripreme Samita lidera Mehanizma „16+1“, koji će biti održan u Budimpešti ove godine.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti