Bliži se Solarplaza Samit Balkan Solar & Storage

Treći “Solarplaza Samit Balkan Solar & Storage”, koji će se održati 24. oktobra u Zagrebu, okupiće domaće i međunarodne stručnjake radi razmene poslovnih strategija i rasprave o ključnim izazovima i prilikama u razvoju solarne energije.

Zahvaljujući izuzetnom solarnom potencijalu i povoljnoj investicionoj klimi, Balkan je jedan od najperspektivnijih regiona u Evropi za razvoj solarne energije. Sa trenutno dva do tri gigavata instaliranih solarnih kapaciteta i ambicioznim ciljem od 30 GW do 2030. godine, Balkan ima mnogo prostora za dalji rast.

Napredak u solarnom sektoru podstiču težnje za evropskom integracijom, tehnološke inovacije i rastuća potreba za energetskom nezavisnošću. Da bi ostvario te ciljeve, region će morati da kombinuje razvoj solarnih kapaciteta sa implementacijom rešenja za skladištenje energije.

Pročitajte još:

Balkansko tržište nudi brojne mogućnosti za one spremne na izazove. Nedavne promene u regulativama olakšavaju poslovanje, dok inovativni projekti poput agrosolara pokazuju kako solarna energija može efikasno koristiti zemljište zajedno sa poljoprivredom. Ulaganja u skladištenje energije, poput 500 miliona evra koje je uložila Hrvatska u baterijske sisteme, mogu značajno unaprediti ekonomsku održivost i otpornost solarnih projekata.

„Solarplaza Samit Balkan Solar & Storage“ idealna je prilika za sticanje uvida, uspostavljanje kontakata i aktivno učešće u energetskoj tranziciji. Na događaju će se okupiti projektni developeri, investitori, izvođači, stručnjaci i pružaoci usluga iz tehničkih, pravnih i finansijskih oblasti.

Za više informacija o samitu, posetite zvaničnu stranicu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti