U Bečeju u toku izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže

U Bečeju se trenutno izvode radovi na izgradnji 61 kilometra kanalizacione mreže, čime će se rešiti problem nedostatka kanalizacije za sva domaćinstva u ovom mestu. Završetkom ovog projekta, zajedno sa rekonstrukcijom postrojenja za preradu otpadnih voda, uspostaviće se efikasan sistem upravljanja otpadnim vodama, koji će koristiti svim građanima i privredi Bečeja.

U ovom momentu radovi u Bečeju izvode se na osam lokacija, a prema rečima Irene Vujović, ministarke zaštite životne sredine ovaj projekat je od velikog značaja i da će njegovim završetkom to mesto biti u potpunosti pokriveno kanalizacionom mrežom, što su evropski standardi kojima se teži u svakoj opštini u Srbiji.

Izgradnja nedostajuće kanalizacije zadovoljiće potrebe za još oko 9.000 građana, odnosno omogućiće skoro 4.000 priključaka, rekla je ministarka i pozvala sve građane da se priključe jer je to izuzetno važno kako bi se sačuvale naše reke.

Pročitajte još:

Takođe, ministarka je najavila da će u narednih mesec dana započeti radovi na potpunoj rekonstrukciji i proširenju postrojenja za preradu otpadnih voda.

Pored ovih aktivnosti, Bečej ima i druge značajne projekte usmerene ka poboljšanju kvaliteta životne sredine, uključujući sanaciju nesanitarne deponije i ulaganja u pošumljavanje i ozelenjavanje.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti