Greenfield 2024: Studenti u akciji za čistiju planetu

Studentska organizacija SEFA sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu pokrenula je projekat „Greenfield”, koji se ove godine realizuje po treći put. Cilj projekta je unapređenje životne sredine i podizanje svesti o značaju očuvanja prirode, kroz zajedničke ekološke aktivnosti i edukaciju studenata.

Ovogodišnji projekat obuhvata dve glavne akcije. U Subotici će 12. i 13. oktobra biti organizovano sakupljanje smeća, u kojem će studentima pomoći zaposleni iz kompanije P&G, koja je podržala projekat. Zajedničkim snagama radiće na čišćenju divljih deponija i unapređenju prirodnog ambijenta. Paralelno s tim, od 7. do 10. oktobra na Ekonomskom fakultetu u Beogradu biće sprovedena reciklažna akcija u saradnji sa organizacijom „Čepom do osmeha”, gde će građani moći da donesu reciklažni otpad. Razvrstavanje otpada vršiće se odmah po prijemu, uz logističku podršku organizacije „Čepom do osmeha“, koja će obezbediti kontejnere za sortiranje.

Foto: SEFA

Edukacija studenata o ekologiji sprovodi se putem kampanje na društvenim mrežama, dok će tokom samih akcija učesnici imati priliku da se konsultuju sa članovima SEFA-e o pitanjima vezanim za zaštitu životne sredine.

Svi zainteresovani za učešće u reciklažnoj akciji na Ekonomskom fakultetu mogu doneti reciklažni otpad od 7. do 10. oktobra, u periodu od 10h do 18 časova. Okupljanje u Subotici je predviđeno za članove SEFA-e i timove kompanija sponzora, dok organizacija apeluje na građane da i sami doprinesu očuvanju životne sredine kad god im se ukaže prilika.

Prošlogodišnja akcija, koja se održala u Ovčar Banji, bila je veoma uspešna, tokom koje je prikupljeno preko 100 džakova smeća.

Moto SEFA-e je „Prave stvari na pravi način”, što najbolje opisuje misiju organizacije – pružiti studentima priliku da kroz razne vannastavne aktivnosti unaprede svoja znanja i veštine, uz fokus na timski duh, humanost, efikasnost, kolegijalnost i zajedništvo među studentima i studentskim organizacijama.

Organizacija broji preko 100 članova i ima strukturu podeljenu na timove, poput sektora komunikacija, sponzorstava i HR-a (Human Resources). SEFA sprovodi i druge projekte, poput SEFA Talks podcasta, Repsus, Prava stvar, Bez straha, Link to the Future, Sport Business Day i Ekof u pokretu, kojima pokrivaju oblasti ekonomije, ekologije, mentalnog zdravlja i drugih važnih tema.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti