Mala škola klimatskim promena u Beogradu

Centar za razvoj neformalnog obrazovanja, u okviru projekta Klimatski forum, pokrenuo je jedinstvenu aktivnost pod nazivom „Mala škola klimatskih promena“. Ovaj projekat je deo šireg programa EKO SISTEM, koji sprovode Mladi istraživači Srbije uz podršku Švedske. Cilj inicijative je podizanje svesti o klimatskim promenama i njihovim posledicama na životnu sredinu i društvo, posebno među mladima.

„Mala škola klimatskih promena“ je zamišljena kao edukativna radionica koje pružaju učesnicima znanje o uzrocima i posledicama klimatskih promena. Nastava je interaktivna, kombinovana sa zanimljivim eksperimentima, kvizovima i radom na maketama, što omogućava vizuelizaciju složenih pojmova i pomaže u lakšem pamćenju naučenog.

Škola je namenjena đacima osnovnih škola uzrasta između devet i 13 godina. Učesnicima je obezbeđeno osveženje, a po završenoj radionici i diploma za stečena znanja.

Pročitajte još:

Učešće je besplatno, a broj mesta je ograničen. Prijave su otvorene do 20. septembra, putem elektronske pošte irena.blagajac@gmail.com.

Prilikom prijave je potrebno dostaviti sledeće informacije: Ime i prezime učenika, naziv škole i uzrast, termin radionice za koju se prijavljuje, kontakt telefon osobe (roditelja, nastavnika…) koji će dovesti učenika na radionicu.

Radionice će voditi Msc Irena Blagajac (Centar za razvoj neformalnog obrazovanja građana), predavač sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i student doktorskih studija na Univerzitetu u Beogradu – Geografskom fakultetu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti