U toku Javni uvid o nacrtu regionalnog plana upravljanja otpadom

Foto-ilustracija: Freepik (rawpixel.com)

Radna grupa za izradu Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Užice i Čačak, kao i opštine Ivanjica, Požega, Bajina Bašta, Lučani, Arilje, Čajetina i Kosjerić, obavestila je javnost o Javnom uvidu i javnoj raspravi u vezi sa nacrtom ovog plana.

Regionalni plan upravljanja otpadom je strateški dokument koji analizira trenutno stanje u oblasti upravljanja otpadom i definiše pravce, prioritete i metode za rešavanje problema u upravljanju otpadom. Ovaj plan pokriva gradove i opštine unutar određenog regiona, u ovom slučaju Zlatiborskog i Moravičkog okruga, i usklađen je sa Programom upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022–2031. godine.

Cilj plana je da pruži sveobuhvatan okvir za efikasno upravljanje otpadom, poboljšanje sistema prikupljanja, obrade, reciklaže i odlaganja otpada, kao i da osigura usklađenost sa zakonodavnim i ekološkim standardima.

Javni uvid će trajati od 19. avgusta do 18. septembra 2024. godine. U ovom periodu, svi zainteresovani građani mogu pregledati materijale na zvaničnoj internet stranici JKP Regionalni centar za upravljanje otpadom „Duboko’’ Užice, kao i na internet stranicama gradova i opština uključeni u plan.

Pročitajte još:

Javna rasprava o nacrtu plana, studiji opravdanosti i strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu održaće se 17. septembra 2024. godine u svečanoj sali Grada Užica, na adresi Dimitrija Tucovića 52, sa početkom u 12 časova. Ovaj događaj će pružiti priliku za direktnu diskusiju i davanje komentara na predloženi plan.

Zainteresovana javnost može dostaviti primedbe i sugestije u pisanoj formi tokom trajanja javnog uvida, i to putem pošte na adresu Mala Previja 22A, Užice, ili elektronski na e-mail adresu office@duboko.rs. Rok za dostavljanje komentara je 18. septembar 2024. godine.

Nakon završetka javnog uvida i rasprave, biće objavljen izveštaj na zvaničnim internet stranicama JKP Regionalni centar za upravljanje otpadom „Duboko’’ Užice, kao i na stranicama gradova i opština uključeni u plan.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti