Počela javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici

Foto-ilustracija: Freepik (evening_tao)

Ministarstvo rudarstva i energetike počelo je sa sprovođenjem javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, a trajaće do 10. septembra 2024. godine.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici državnih organa i organizacija, javnih službi, privrednih subjekata, stručne javnosti, poslovnih udruženja, kao i drugi zainteresovani učesnici.

Javna rasprava o Nacrtu zakona biće sprovedena na sledeći način:

  • U vidu prezentacije i konsultacija na javnoj raspravi koje će se održati u Beogradu, u Privrednoj komori Srbije, dana 2. septembra 2024. godine u terminu od 10 do 12.30 časova;
  • U vidu prezentacije i konsultacija na javnoj raspravi koje će se održati u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, dana 3. septembra 2024. godine u terminu od 10 do 12.30 časova.

Pročitajte još:

Primedbe, predlozi i sugestije na Nacrt zakona dostavljaju se Ministarstvu rudarstva i energetike ul. Nemanjina 22-26, Beograd, poštom sa naznakom: „Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici” ili putem elektronske pošte na mejl adresu: energetika@mre.gov.rs.

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo rudarstva i energetike će analizirati sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona i isti će objaviti na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike i na Portalu „eKonsultacijeˮ.

Pregled odredaba važećeg Zakona koje se menjaju, odnosno dopunjuju dostupan je ovde.

Tekst Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, dostupan je ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti