Ministarstvo: Neće biti ukidanja premija za mleko

Foto-ilustracija: Pixabay (Couleur)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavestilo je javnost da su informacije koje se šire o ukidanju premija za mleko u potpunosti lažne. Na društvenim mrežama i u Viber grupama, pojedine asocijacije proizvođača mleka šire ove dezinformacije, tvrdeći da će premije za mleko biti ukinute.

Na sastancima održanim u Vladi Republike Srbije i u Ministarstvu poljoprivrede, predstavnicima ovih asocijacija je jasno i direktno rečeno da premije za mleko neće biti ukinute. Uprkos tome, neki neodgovorni pojedinci iz tih asocijacija nastavili su sa širenjem lažnih informacija, pozivajući proizvođače na proteste. Ministarstvo veruje da su motivi tih pojedinaca drugačije prirode i da nemaju veze sa istinskim dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Srbiji.

Pročitajte još:

Ministarstvo je više puta naglasilo svoju otvorenost za dijalog sa svim sektorima poljoprivrede u Republici Srbiji, kako bi se došlo do prihvatljivih rešenja za probleme u poljoprivredi. Ministar dr Aleksandar Martinović, već je održao niz sastanaka sa mnogim asocijacijama poljoprivrednika i predstavnicima prerađivačke industrije.

Svesno širenje lažnih informacija koje unose nemir i paniku među proizvođačima mleka moraju biti zaustavljene na vreme. Udruženja koja nastavljaju sa širenjem ovih lažnih vesti sama su sebe isključila iz daljeg dijaloga sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, navodi se na sajtu resornog ministarstva.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti