Slabljenje toplotnog talasa – očekuju nas pljuskovi sa grmljavinom

Photo-illustration: Pixabay

Intenzitet toplotnog talasa, koji je zahvatio celu teritoriju Srbije, konačno slabi, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U narednom period se na području Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a negde će lokalno nepogode biti intenzivnije, praćene gradom i olujnim vetrom.

Za konkretne lokacije biće izdata hitna upozorenja jedan do dva sata unapred, saopštio je RHMZ.

Maksimalna temperatura danas i sutra (18.07. i 19.07.) kretaće se od 33 do 37 °C (u Beogradu od 34 do 36 °C), a zatim od subote manji pad temperature pa se najviše dnevna temperatura očekuje u intervalu od 30 do 34 °C (U Beogradu od 30 do 32 °S). U većim urbanim sredinama zadržaće se tropske noći.

Pročitajte još:

U narednim satima se u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu i jugu Srbije očekuje nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Kako piše RTS, poseban oprez neophodan je za srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije usled naglih promena vremena, a preporučuje se adekvatno odevanje i izbegavanje većih fizičkih napora.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti