Home Vesti Događaji Italija: 26. Sajam zelenih tehnologija ECOMONDO

Italija: 26. Sajam zelenih tehnologija ECOMONDO

0
Italija: 26. Sajam zelenih tehnologija ECOMONDO
Foto-ilustracija: Freepik (jcomp)
Foto-ilustracija: Freepik (freepik)

Privredna komora Srbije – Centar za cirkularnu ekonomiju i ove godine organizuje za privredne delegacije Republike Srbije posetu 26. Sajmu zelenih tehnologija ECOMONDO, koji će biti održan od 7. do 10. novembra ove godine u Riminiju u Italiji.

Ecomondo je referentna sajamska manifestacija u Evropi i Mediteranu, koja okuplja vodeće kompanije u oblasti ekoloških usluga, inovativnih tehnologija i industrijskih rešenja iz domena cirkularne ekonomije.

Programom sajma obuhvaćeno je: upravljanje vodama, odlaganje i reciklaža otpada, tekstil, bioenergija, zaštita zemljišta i poljoprivreda, transport i održivi gradovi.

Posebnu vrednost sajma Ecomondo predstavlja kvalitetan i raznovrstan stručni program (konferencije, seminari, prezentacije i ostale vrste edukativnih događaja), koji imaju za cilj da istraže glavne tehnološke, regulatorne i tržišne inovacije u oblasti cirkularne i bioekonomije, povezanih privrednih sektora, upravljanja otpadom, vodnim resursima, kao i monitoringa & kontrole i prevencije rizika po životnu sredinu.

U prošlogodišnjem izdanju sajma učestvovalo je 1.405 izlagača na 130.900m² izložbene površine. Sajam je posetilo 79.200 posetilaca uživo, oko 260.000 putem digitalne platforme, a održano je 181 stručnih događaja.

Više informacija o sajmu možete da pronađete ovde

Izvor: Privredna komora Srbije