Održana konferencija o restrukturiranju EPS-a

EPS

U ponedeljak 5. oktobra 2015. godine u Beogradu održana je konferencija „Uticaj korporativizacije na efikasnost poslovanja EPS-a“.

Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije gospodin Aleksandar Antić izjavio je da je JP „Elektroprivreda Srbije“ najznačajnije preduzeće u Srbiji jer od njega zavisi finansijska, ali i energetska bezbednost, privredni rast i razvoj. On je dodao da se EPS mora menjati kako bi se prilagodio tržištu, odnosno mora smanjiti troškove i povećati uštede. Kako je istakao, restrukturiranje EPS-a sprovodi se u fazama, a prva faza završena je 1. jula 2015. godine kada su 14 preduzeća koja su poslovala u okviru EPS-a reorganizovana u 3 nova preduzeća. Prema njegovim rečima, restrukturiranje EPS-a biće završeno 1. jula 2016. godine.

Generalni direktor EPS-a gospodin Aleksandar Obradović istakao je da će snabddevanje električnom energijom ostati glavna aktivnost EPS-a, ali da će se pronaći i novi izvori prihoda. Dodao je i da je u prvoj polovini ove godine ostvarena dobit od 3 milijarde dinara, iako se očekivao gubitak od oko 10 milijardi dinara.

Izvršni direktor EPS-a za tehničke poslove proizvodnje energije gospodin Dragan Jovanović izjavio je da je neophodno da EPS u narednom periodu proizvodi veću količinu električne energije, više polaže na zaštitu životne sredine, poveća investicije u čistu proizvodnju i obnovljive izvore energije.

U okviru konferencije govorilo se i o socijalno ugroženim kupcima, potencijalu obnovljivih izvora energije u Srbiji, zaštiti životne sredine, elektroenergetici.

Konferenciju „Uticaj korporativizacije na efikasnost poslovanja EPS-a“ organizovao je internet časopis „Balkan Magazin“.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti