Održan sastanak o predstojećoj grejnoj sezoni

radijator

U četvrtak 8. oktobra 2015. godine u Novom Sadu održan je sastanak između predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i predstavnicima energetskih subjekata o predstojećoj grejnoj sezoni.

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine gospodin Nenad Stanković izjavio je da su svi energetski subjekti u AP Vojvodini spremni za predstojeću grejnu sezonu. On je istakao da je deo toplana uskladio cene grejanja sa postojećim pravilnikom, dok je u određenim toplanama usklađivanje u toku.

Državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike gospodin Zoran Predić rekao je da su obezbeđene dovoljne količine energenata za predstojeću grejnu sezonu. Kako je naveo, kada je reč o ceni grejanja ona mora biti usklađena sa pravilnikom, ali se moraju uzeti u obzir i očekivanja građana i lokalnih samouprava.

U okviru sastanka razgovarano je i o naplati grejanja po utrošku, isključivanju građana sa sistema grejanja, a izneti su i problemi koji se javljaju u vojvođanskim toplanama.

Sandra Jovićević

foto: novosti.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti