Energetska situacija u Srbiji stabilna

Beograd, 11. juna 2015 - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antic govori na konferenciji za medije u Vladi Srbije. Struja ce u Srbiji poskupeti od 1. avgusta za 12 odsto, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antic. FOTO TANJUG / TANJA VALIC / tj

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije gospodin Aleksandar Antić saopštio je danas da je energetska situacija u Srbiji stabilna, proizvodnja električne energije normalna, a snadbevanje gasom dobro.

Gospodin Antić je u izjavi za Televiziju Pink istakao da su energetske kompanije, iako se suočavaju sa dugom i oštrom zimom koja otežava uslove rada, pokazale dobru pripremljenost i fleksibilnost i da uspevaju da upravljaju sistemom. On je preneo da je proizvodnja električne energije i uglja normalna, bez obzira na to što niske temperature otežavaju i usporavaju transport uglja iz RB „Kolubara“ u Obrenovac.

Ministar je ponovio da je snadbevanje gasom uredno i da je Javno preduzeće „Srbijagas“ dobro pripremljeno za sezonu, te da postoje značajne rezerve tog energenta u podzemnom skladištu „Banatski dvor“. Prema njegovim rečima, toplane funkcionišu dobro, sve radi u režimu 24 časa, a stanovi su topli.

izvor: srbija.gov.rs

foto: tanjug.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti