Кompanija NIS predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu

Kompanija NIS svečano je juče predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu, deveti po redu od početka izveštavanja 2011. godine.

Foto: NIS

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu javnosti su saopšteni poslovni rezultati i predstavljene aktivnosti NIS-a na polju održivog razvoja koje, kako ističu u ovoj kompaniji, sprovode sa rešenošću da podrže zajednicu u kojoj posluju, a naročito mlade kao nosioce budućeg razvoja.

„Mi u našoj kompaniji pokušavamo da se fokusiramo na investiranje u zajednicu, jer nam je važan ne samo održivi razvoj kompanije, već i cele zajednice. Stoga ulažemo mnogo napora, vremena i novca u razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Ovi ciljevi su postavljeni u našu strategiju i naš ključni partner u njihovom ostvarivanju je Vlada Republike Srbije“, kaže Kiril Tjurdenjev generalni direktor NIS-a.

Izveštaj o održivom razvoju, koji je u skladu sa vodećim GRI standardima u oblasti održivog poslovanja, verifikovala je nezavisna revizorska kuća „Ernst&Young“.

U izveštaju se navodi da je poslovni prioritet NIS-a u 2018. godini bio nastavak ulaganja u razvojne projekte, u koje je investirana ukupno 41 milijarda dinara, 55 odsto više nego godinu dana ranije.

U projekte zaštite životne sredine uloženo je 320 miliona, dok je za realizaciju društveno odgovornih programa izdvojeno oko 408 miliona dinara. Neto dobit iznosti 25,1 milijardu dinara.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je istakao da je ponosan što NIS kao jedna od najznačajnijih kompanija u energetskom sektoru Srbije ogromnu pažnju posvećuje održivom razvoju.

„Tu želim posebno da podcrtam da sam kao ministar zadovoljan uspesima i rezultatima koje postižemo kad je u pitanju povećanje učešća obnovljivih izvora energije u našoj ukupnoj potrošnji, ali da je pred nama ogroman prostor u kome moramo da budemo daleko uspešniji kada je energetska efikasnost u pitanju i stvaranju uslova u kojima će i Srbija biti društvo koje će energiju daleko kvalitetnije koristiti“, rekao je Aleksandar Antić.

U Kapetan Mišinom zdanju održana je i panel diskusija pod nazivom „Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije“, na kojoj su učestvovali i ministri Slavica Đukić-Dejanović, Zlatibor Lončar i Mladen Šarčević.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti